ZOZNAM ALERGÉNOV
Naše jedlá môžu obsahovať tieto alergény:
1 Obilniny obsahujúce lepok / t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody/ a výrobky z nich.
2 Kôrovce a výrobky z nich.
3 Vajcia a výrobky z nich.
4 Ryby a výrobky z nich.
5 Arašídy a výrobky z nich.
6 Sójové zrná a výrobky z nich okrem úplne rafinovaného sójového oleja a tuku.
7 Mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy.
8 Orechy /ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a queenslandské orechy a výrobky z nich./
9 Zeler a výrobky z neho.
10 Horčica a výrobky z nej.
11 Sezamové semená a výrobky z nich.
12 Oxid siričitý a siričtany v koncentráciách vyšších.
13 Vlčí bôb a výrobky z neho.
14 Mäkkýše a výrobky z nich.